fbpx Skip to main content
صحة جنسيةموارد ومنشورات

حملة صحتنا كلنا – اليوم العالمي للإيدز 2021

فيروس نقص المناعة

 

رغم إن الحرب ضد فيروس نقص المناعة المكتسبة البشري – الإيدز HIV بدأت في مصر من التمانينات، إلا أن الحكومات القديمة كانت بتتحرك ببطء في الحرب دي، لكن في السنين الأخيرة اللي فاتت، الحكومة بدأت تاخد خطوات سريعة، وعشان الخطوات تكون أسرع وأسرع ومصر تقطع أشواط في حربها ضد الإيدز، في اليوم العالمي للإيدز حبينا نتكلم عن ملف الخدمات المقدمة للمتعايشين و المتعايشات مع فيروس نقص المناعة HIV في مصر من خلال كلامنا عن إيه اتغير عن فيلم أسماء بعد مرور 10 سنين على عرضه، واللي بيميز الفيلم إنه مبني على قصة حقيقية لحياة متعايشة مع الفيروس، وكمان نتكلم عن وصلنا لفين في الأبحاث الخاصة بـ لقاحات وعلاجات فيروس نقص المناعة HIV وعن موقع المتعايشين مع فيروس نقص المناعة من المجهودات اللي بتبذلها الإدارة المصرية في الرعاية الصحية في ظل تطوير منظومة الرعاية الصحية من حملات قومية ومبادرات رئاسية علشان نضمن إن كل المتعايشين والمتعايشات في مصر يكونوا بيوصلوا للرعاية الصحية اللي بتلبي احتياجاتهم بشكل لائق.

تابعوا حملة صحتنا كلنا لليوم العالمي للإيدز 2021 على منصات أطياف ورفوف وصالون ومنا وفينا و م مسلم و LGBT بالعربي